Hooggevoelig en relatie. Hoog sensitieve personen in de liefde 2019-01-23

Hooggevoelig en relatie Rating: 8,6/10 835 reviews

Hooggevoeligheid en relaties?

hooggevoelig en relatie

Het gevoel hebben dat je raar bent. Dat laatste is niet verwonderlijk, want het hebben van seks is iets heel intiems, en afgezien van het feit dat de meeste hooggevoeligen hun intimiteit angstvallig beschermen, is het minstens even waar dat velen zich voor dit soort dingen een beetje schamen. Ach, wat klets ik weer. Het gaat toch om jouzelf? Ze lopen liever weg van confrontaties. Je belandt in een relatie met een narcist… In het begin is alles mooi en bekijk je de wereld door een roze bril. En als we dan denken aan het moment waarop hij of zij het bed deelt met een partner, dan hebben we al snel te maken met een nog intensere combinatie van zowel het deel van de zintuigelijke prikkels enerzijds, en de emotionaliteit anderzijds.

Next

Waarom Hoogsensitieve personen narcisten aantrekken

hooggevoelig en relatie

We gaan allemaal wel eens de mist in en investeren in mensen die niet van ons kunnen houden, omdat wij niet eerst van onszelf hebben leren houden. Het is zo moeilijk, en het ging met veel verdriet gepaard, maar ik heb het besluit uiteindelijk genomen op te stappen. Ik kan bv niet inschatten of jij nog 100. Pappie, pappie, ik ben toch wel gewenst, pappie kom nou toch, ik red het niet alleen. Het kan worden geïnterpreteerd als een zielspartner, bestemming of liefde. Doordat onze visies en beweegredenen uiteen liggen omtrent het informeren over dit onderwerp, zal ik mijn artikel niet heroverwegen. En daar klamp jij je aan vast.

Next

Hooggevoeligheid en relaties

hooggevoelig en relatie

Je Bent Hier en Nu. Je emoties zijn het mooiste wat je hebt maar besef tegelijkertijd dat het jouw emoties en jouw gevoelens zijn. Zeg dat je hem of haar nog graag ziet, maar dat je je ergert aan één ding. Anders zijn wij te vaak overgeleverd aan andermans grillen. Het zal wel komen door de ongezonde pijn van liefdesrelaties, ik zie die schaar er navelstreng nog in gaan en wist met heel mijn wezen; en nu is het mis, dit komt nooit meer goed. Maar het is nou eenmaal zo dat iemand die hooggevoelig is die druk niet aankan. .

Next

Hooggevoelig is niet raar: HSP en Emotionele afhankelijkheid in de relatie

hooggevoelig en relatie

Door deze dubbelheid blijf ik hoop houden. Als we aardig worden gevonden, voelen we ons sterk. Je moet dit leren accepteren, het gaat nou eenmaal anders en dat is niet 'slecht'. Houd daarbij de volgende dingen in gedachten: Wordt de spanning in een discussie te groot, vraag dan om een time-out. Wanneer je zo ver bent dat je erover wilt praten, kun je me dat laten weten. Waarom kan ik nou niet meer verdrietig of boos worden of iets als ellende ervaren. Een hooggevoelig persoon houdt er niet van om te vechten.

Next

Hooggevoelig is niet raar: De hooggevoelige mens in bed

hooggevoelig en relatie

Want die onopgeloste conflicten blijven natuurlijk bestaan, ook al vermijd je ze. Maar aan welke eigenschappen kan ik dan nog wél werken? Ben moe, mijn koppie zit vol. Eigenwaarde krijg je evenmin door afhankelijk te zijn van complimentjes uit je omgeving. In plaats van woede voelde ik veel verdriet en ook vergeving. Ze zijn relaxed met en bij elkaar en hebben er weinig moeite mee om rekening te houden met elkaars behoeften.


Next

Hooggevoelig is niet raar: De hooggevoelige mens in bed

hooggevoelig en relatie

Dit alles, en daarbij ook nog eens een heftig emotioneel beleven van alles wat er zoal op de hooggevoelige afkomt, kan tot gevolg hebben dat hij zich niet altijd even prettig en ontspannen voelt. De dag blijf doorspoken, de vele indrukken, emoties en niet zelden ook eens de zorgen die in de toekomst worden geprojecteerd. Hoogsensitieve mensen zijn warm, zachtaardig, betrokken, begripvol en zorgzaam. Het zijn nodeloos ingewikkelde mensen met een zeer ernstige, maar verborgen afwijking. Maar het is nooit te laat.

Next

Hoog sensitieve personen in de liefde

hooggevoelig en relatie

Afhankelijkheid van iemands liefde, goedkeurig of aandacht komt doorgaans voort uit een diep menselijke behoefte aan erkenning. Een zeer gevoelig persoon wil niet al te veel blootstaan aan spanningen en uitdagingen, terwijl de partner dat misschien juist nodig heeft. Bij jullie zijn de gesprekken waarschijnlijk veel dieper, jullie innerlijke leven is waarschijnlijk veel intenser. Het moment zelf was een openbaring, maar er zijn veel hoogtes en laagtes geweest. Wie het boek Hoogsensitieve Personen van Elaine Aron heeft gelezen herinnert zich vast nog wel die ingrijpende jeugdheinnering van haar, over dat moment in de nacht toen ze zich al slapend bewust werd van de geur van rook, waarop ze wakker werd en er inderdaad bleek dat er brand was.

Next

Hooggevoelig is niet raar: De hooggevoelige mens in bed

hooggevoelig en relatie

Ik wil zo graag heel zijn, gewoon verdrietig en blij en niet enkel dat blije. Dat betekent; het trekken en helder en duidelijk maken van je grenzen naar anderen toe, waarmee je aangeeft dat je voor jou ongezond gedrag niet tolereert. Twijfel nóóit aan je gevoel en aan jezelf!!! Ben je emotioneel afhankelijk, dan zul je je afgewezen voelen terwijl je aanneemt dat dit gevoel van afgewezen zijn voortkomt uit de woede van de ander. Het versterkt de hoop en nog erger, je neemt hem eerder in bescherming. Hij geeft jou het gevoel dat hij zonder jou, niks is.


Next